HAVUC DILIMI 1 min

Sofralarımızı Şenlendiren Tatlının Tarihi

Günlük hayatın içinde, sadece yemekten sonra değil her öğünümüzde tatlıyı severek tüketiyoruz. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi tatlının çok eskiye dayanan bir geçmişi bulunuyor.

Osmanlı mutfağında yemek menüsü oluşturulurken, özellikle tatlısız menü olmamasına dikkat edilirdi. Osmanlı Devleti saray mutfağında, Helvahane olarak adlandırılan kısmında çeşit çeşit tatlılar üretilirdi. Baklava ve helva, Osmanlı mutfağının değişmez iki tatlısı olduğu için, yapımına çok dikkat edilirdi. Bu tatlıları herkes yapamazdı, sadece Helvacıbaşı olarak adlandırılan ustaların maharetli ellerinden bu tatlılar üretilirdi.

Bu yazımızı da beğenebilirsiniz:  Şöbiyet'in Adıyla Lezzetinin İlişkisi

Hayır Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir