
Tatlıların Şahı: Baklava
Asırlardır Türk mutfağının baş tacı olan baklava, yerken beş duyuya hitap eden tek tatlı olarak tanınıyor. Peki, baklavanın iyisi nasıl anlayabiliriz? Baklava lezzetini, Anadolu buğdaylarından öğütülen sarı una ve tam…

Kadayıf Nedir Nereden Gelir
Türkiyenin en güzel tatlılarından olan ve geleneksel tatlı çeşitlerimizden kadayıf, birçok çeşitleri ile tatlı tüketimlerde ilk sırada yerini aldığını sizlere söylemek isteriz. Peki Kadayıf nedir? osmanlı ve türk mutfaklarında, gelenesel türk mutfaklarında…

Şöbiyet’in Adıyla Lezzetinin İlişkisi
Türkiye ve Ortadoğu’nun en sevilen tatlılarından biri olan Şöbiyet’in etimolojisine dair iki farklı bilgi var: Bazı kaynaklar kelimenin Arapça “çok yedi, tıka basa doydu” anlamındaki “şabi’a” fiilinden türediğini söylerken, bazı…

Sofralarımızı Şenlendiren Tatlının Tarihi
Günlük hayatın içinde, sadece yemekten sonra değil her öğünümüzde tatlıyı severek tüketiyoruz. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi tatlının çok eskiye dayanan bir geçmişi bulunuyor. Osmanlı mutfağında yemek menüsü oluşturulurken, özellikle tatlısız menü…